DSE Túrakör 2017-03-18T14:33:41+00:00

DSE Túrakör 

Az intézményi Diáksport Egyesület (DSE) keretén belül 1999-ben alakult meg a túrakör. Feladata kirándulások, túrák szervezése. A programokon résztvevő tanulók a szaktárgyakhoz, különösen a földrajz, történelem, magyar irodalom, rajz és honismeret tárgyhoz kapcsolódó ismereteiket bővíthetik.

Magyarország és a szomszédos országok tájainak megismerésén keresztül erősödik kötődésük a hazához, a határon túli magyarsághoz, illetve Európához.

A gyerekek számára a kirándulás egy fontos esemény, ahová lehet készülni, ahol mindig sok érdekes történik, és ahol az egyik fontos dolog, hogy mindenki jól érezze magát. A programok összeállítása a diákok érdeklődésének megfelelően, kéréseik figyelembe vételével történik. Ennek következménye a hosszú évek óta működő szervezet rendezvényeinek töretlen sikere.

Hagyományos a februári, lébényi Hóvirág-túra. Évek óta lankadatlanul érdeklődnek tanulóink a bécsi adventi vásár iránt, hiszen két busz is megtelik. Ilyenkor nemcsak az ünnepi fényekbe öltözött városban gyönyörködünk, de kulturális programon is részt veszünk. Sikeresek a burgenlandi Familyparkba szervezett útjaink, valamint vártúráink is.

A túrakör a diákönkormányzattal közösen szervezi a májusi három napos tematikus kirándulásokat. Ezen az osztályok küldöttei, tanulmányi és közösségi munkája alapján kiválasztott tanulói vesznek részt. Minden második évben a túra névadónk szülőföldjére vezet.

Kölcsey életének állomásai közül többek között Sződemeterbe, Debrecenbe, Nagykárolyba, Husztra, Álmosdra, Szatmárcsekére jutottunk el.

A tematikus kirándulásokra magunkkal visszük az intézmény Aranykönyvét, amelybe a tanulók ünnepélyes keretek között bejegyezhetik nevüket.

Kölcsey Ferenc Általános Iskola túrakör
túrakör
kirándulás
Kölcsey túrakör

Gyakorlati tudnivalók

A túrakör havi rendszerességgel hirdeti meg túráit és kirándulásait. A programok önköltségesek. Jelentkezés Rebák Sándor tanár úrnál.

Az őszi, illetve tavaszi programtervezet megtalálható a túraköri faliújságon is (2. emelet, kabinet mellett). A programok meghirdetése az indulás előtt kb. három héttel történik. Regisztrálás a jelentkezések sorrendjében. Az utazást különjárati autóbusszal vagy vonattal bonyolítjuk. A külföldi kirándulásokhoz érvényes úti okmány (útlevél vagy személyi igazolvány) kötelező és európai egészségbiztosítási kártya (kiváltása az egészségbiztosítási pénztárnál ingyenes) ajánlott.

Hívjuk és várjuk a tanulókat a DSE túrakör színes programjaira!

Nyári ÖKO-Sporttábor
DSE túrakör