Kézilabda 2017-03-18T14:25:59+00:00

Kézilabda edzések iskolánkban

Iskolánkban a 2013/14-es tanévtől kezdődően indult el a Győri AUDI ETO KC akadémiai kézilabda képzése. Az első évben sikerült egy teljes osztállyal elkezdeni a munkát. A következő két tanévben pedig 10-15 kis kézilabdás palánta került be az 5. évfolyamunkba.  Tanulóink a délelőtti testnevelés órákon is kapnak  képzést, délután pedig minden hétköznap edzéseken vesznek részt.

Az alsó tagozaton Füleki–Szabó Andrea és Horváth Ferenc vezetésével zajlanak az edzéseink, a felső tagozat munkájáért pedig Kun Attila a felelős.

A két év munkája már meghozta a gyümölcsét, iskolánk lett a IV. kcs-os Diákolimpia ORSZÁGOS BAJNOKA a 2014/15-ös tanévben!!

LEGJOBB EREDMÉNYEINK

Diákolimpia IV. kcs. Országos bajnok csapat 2014/15-ös tanév Felkészítő tanár: Kun Attila

Diákolimpia IV. kcs. Országos bajnok csapat 2014/15-ös tanév. 
Felkészítő tanár: Kun Attila

Diákolimpia III. kcs. Országos III. helyezett csapat a 2014/15-ös tanévben. Felkészítő tanár: Kun Attila

Diákolimpia III. kcs. Országos III. helyezett csapat a 2014/15-ös tanévben.
Felkészítő tanár: Kun Attila

Lányok, fiúk részére az 1-4. évfolyamon

A 2015/2016-os tanévben ismét lehetőség nyílt a 1 – 2.-os fiúk számára is a kézilabda sportág megismertetésére és megszerettetésére szivacskézilabda edzések beindításával. Minden tanév elején toborzói leveleket juttatunk el a szülők részére 1.-4. évfolyamokon egyaránt, hogy tudomásukra adjuk, hogy van kézilabda oktatás iskolánkban. Szeptember közepén indultak be az edzések, amin az alsó tagozatból sokan jelentek meg. Sok kislány és kisfiú választotta ezt a sportágat annak ellenére, hogy iskolánkban párhuzamosan más labdajátékokat is oktatnak kollégáim.

1.-2. évfolyamon szivacskézilabdával edzenek a gyermekek, szivacskapukra lőnek rá labdákkal. Két korosztályt ölel fel:ez az U7 és U8-as korosztályt.

  • U7(2008 január1-je és utána születettek) ők kétkapus dobójátékban mérik össze tudásukat a többi iskolai és egyesületi csapatokkal Győr és Győr környékén.
  • U8(2007 január1-je és utána születettek), ők 3+1-es felállásban mutathatják be játéktudásukat lerövidített pályán győri és Győr környéki iskolák versenyében.

Horváth Ferenc foglalkozik a lányokkal, 22 fővel, Füleki – Szabó Andrea foglalkozik a fiúkkal 22 fővel.

3.-4 évfolyamon bőr kézilabdával dolgoznak az edzéseken, kinti bitumenes pályán nagy kapura játszanak, 20×40-es pályán. Két korosztályt ölel fel: az U9 és az U10-es korosztályt.

  • U9(2006 január 1-je és utána születettek)
  • U10(2005 január 1-je után születettek)

Mind a két korosztály 6+1-es felállásban játszik nagy pályán. Füleki – Szabó Andrea foglalkozik fiúkkal 13 fővel és lányokkal 23 fővel ezekben a korcsoportokban.

Győri Kölcsey Iskola kézilabda edzés

Edzésidőpontok

kézilabda edzések

N.T.= nagy tornaterem, K.T.= kis tornaterem

Mind a két nemben utánpótlás rendszerben dolgoznak az edzők, 1.-8. évfolyamig. A lányoknál az AUDI ETO KC, fiúknál a SZESE utánpótlás rendszerébe kerülnek be gyermekeik, ha ezt a sportágat választják.

Elsődleges cél 1. és 2. évfolyamon: a sportolás által a mozgás örömmé tétele és a labdával való mozgás pozitív élményének kialakítása. Az első évben az alaptechnika elsajátításán, azaz ügyesebbik kézzel történő hibátlan labdavezetés megtanulásán és a labda pontos átadásán, és elkapásán van a hangsúly, majd a technikai tudást a cselek megtanulásával és sok-sok gyakorlással bővítjük. Ezen kívül a lövő technika pontos végrehajtása a fő feladatunk.

Másodlagos cél: az eredményességre való törekvés, a csapatszellem kialakítása és a küzdeni tudás-, akarás megtanulása. Egy közösséggé formálás, csapatszinten. Ezzel párhuzamosan folyik a 3.-4. osztályos fiúk és lányok képzése is, akik közül van olyan gyermek, aki már 3 éve, van aki 2 éve vesz részt kézilabdaedzéseken. Idén sokan lettek új beiratkozók is. Mind a 4 évfolyam megmutathatja az edzéseken  megszerzett játéktudását, tapasztalatát a meghirdetett versenyeken, kézilabdatornákon és kupákon egyaránt több-kevesebb sikerrel.

Versenyeztetés:

  • AKB(Alapfokú korosztályos bajnokság)
  • UKB (utánpótlás korosztályos bajnokság)
  • ETO bajnokság lányoknak
  • szivacskézilabda tornák (évi 4 torna)U8
  • kétkapus dobójáték (évi 4 torna) U7

Aki még szeretne beiratkozni, megteheti nálam: Füleki – Szabó Andrea testnevelőnél.

kézilabda