Tisztelt Látogató! 2018-12-11T14:42:28+00:00

Tisztelt Látogató!

 

Minden intézmény életében vannak sarkaltos mérföldkövek. A Győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola most érkezett el fennállásának jelentős állomásához: 2019-ben ünnepli alapításnak 90. évfordulóját. Az ünnepre – Márai Sándor szavaival élve – készülni kell:” “Ha az ünnep elérkezik, akkor ünnepelj egészen. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnep a különbözés. Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl reá, testben és lélekben.”

Az ünnepre való méltó készülődés áthatja mindennapjainkat: diákok, pedagógusok, egykori munkatársak, zalkás és kölcseys volt diákok segítenek az elmúlt évek, évtizedek eseményeit feleleveníteni, összegyűjteni, emlékeiket megosztani. Hiszünk abban, hogy a múlt emlékezete, erős, értékadó gyökerek nélkül a jelenben sem végezhetnénk színvonalas munkánkat, és a jövőnket sem tudnánk alakítani.

Terveink szerint ünnepi évkönyv kiadására kerül sor. Intézményünk névadóját, Kölcsey Ferencet megörökítő mozaikképet avatunk az intézmény homlokzatán. Emlékfát ültetünk és  időkapszulát helyezünk el a jövő generációjának üzenve. Ünnepi gálaműsorunknak a Richter-terem ad otthont 2019 májusában.

Való igaz, „hogy nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is”. Számunkra –a kölcseysek nagy családja számára – megkülönböztetett jelentőségű lesz ez az ünnep. Bízunk abban, hogy e közösség tagjaiként Önök is velünk ünnepelnek. Segítő támogatásukat, együttműködésüket előre is köszönjük.

Felhívás egykori zalkás, kölcseys diákok számára

A Győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola Szülői Munkaközösségének felhívása